Как да бъдете успешни на работното място

Успехът не идва от еднократно действие. Той е съвкупност от малки повтарящи се действия и постоянство. Именно поради тази причина изграждането на определени навици ще даде резултат в кариерата ви.

Ето кои са навиците, които ще ви помогнат да постигнете служебните си цели:

 1. Изключете известията на телефона си.Всички тези мелодийки са изключително разсейващи и досадни. Изключвайки звука на личния телефон, ще запазите както вашата концентрация, така и на колегите си.
 1. Използвате 2-минутното правило, което гласи, че ако дадена задача изисква по-малко от 2 минути, трябва да се справите с нея веднага.
 1. Прекарвайте почивките си извън офиса. Вместо да се затваряте през цялото време в стаята, излезте навън и се разходете. Това ще се отрази добре на здравето и концентрацията ви.
 1. Подменете гардероба си.Дрехите действително имат важно влияние върху начина, по който ни възприемат околните. Има правило, което гласи, че трябва да се обличате за тази длъжност, която искате да заемате.
 1. Поставете си цели и планирайте работата си. Имайте ясна представа за това, какво искате да постигнете и как ще го постигнете. Разделете големите задачи на по-малки, поставете си междинни маркери и ги проследявайте. Припомнете си старата поговорка, че слона се яде хапка по хапка.
 1. Бъдете организирани. Изградете система за организация на своето работно пространство и времето си. Поддържайте я актуална и я използвайте постоянно. Прилагайте 5S принципите. Правете си списък с приоритетии го обновявайте редовно.
 1. Планирайте времето си ефективно. Определете кога сте най-продуктивни и концентрирани и използвайте това време за най-важните задачи. Ограничете прекъсванията и времето, изгубено в непроизводителни дейности.
 1. Поддържайте комуникацията си отворена и ефективна. Бъдете ясни и точни в комуникацията си и насърчавайте отворена обратна връзка. Бъдете слушател и проявете интерес към мнението и идеите на другите.
 1. Развивайте себе си и своите умения. Бъдете постоянно наясно с нови тенденции във вашата област. Инвестирайте в лично развитие и обучение, за да поддържате конкурентно предимство.
 1. Бъдете насърчителен и позитивен. Проявете себе си като лидер и стимулирайте другите да бъдат успешни. Покажете признание и благодарност към хората, които ви помагат.
 1. Поддържайте баланс между работа и личен живот. Не пренебрегвайте нуждите и здравето си в името на работата. Определете граници и се придържайте към тях, за да предотвратите „бърнаут“ и загубата на мотивация.
 1. Не се страхувайте от провал. Приемете неуспеха като възможност за поука и развитие. Използвайте грешките си като стъпка към успеха и продължавайте да се развивате.
 1. Бъдете настойчиви и устремени. Не се отказвайте лесно и градете дълготрайни навици за успех в работата. Използвайте предизвикателствата като възможности за растеж и подобрения.
 1. Не забравяйте да се наслаждавате на процеса. Работете с удоволствие и страст, понеже успеха и удовлетворението са спътници на тези, които обичат това, което правят.

Ключът към успеха е постоянство и дисциплина. Ако успехът не идва незабавно, не се отказвайте. Помнете поговорката „Рим не е построен за един ден.“!