Екипюни 1, 2024by Лили0

Хората са най-ценният ресурс на всеки бизнес

Таня Нонова, основател и управител на SP Audit, споделя своя опит за вълнуващия път на успехи и предизвикателства по случай 10-годишния юбилей на компанията.

Изминаха 10 вълнуващи години от 1-ви юни 2014 година, когато започна всичко. Избрах Денят на детето с вярата, че няма по-силна и по-чиста енергия от детската – на най-малките, които мечтаят със сърцето си и притежават вроден ентусиазъм на откриватели.
Днес съм още по-убедена, че бизнесът е като дете, което расте, опитва, учи се, скача, пада, става и продължава.

Трябва да се грижиш за него с отдаденост и постоянство, за да расте…

За нашите устойчиви и добри резултати благодаря, разбира се, на моя страхотен екип, който е най-силната ми опора – без тях нищо нямаше да бъде възможно!
Тези хора са най-силната ми мотивация да продължаваме напред въпреки предизвикателствата. Всеки един от нас е специален и е истинско изкуство да съчетаеш различните индивидуалности в работещ екип.

Моят опит показва категорично, че добрият колектив е съставен не от приличащи си хора, а точно обратното – различията обогатяват спектъра на възможностите, затова трябва да ги ценим и използваме по най-добрия начин, вместо да се стремим да унифицираме служителите.

Лоялността, устремът за развитие и сътрудничеството виреят устойчиво там, където човек среща усещане за свързаност, уважение, подкрепа и приемане. Именно тези екипи са най-издръжливи, защото са микро-общности, в които всеки има възможност да бъде себе си, да бъде автентичен и да блести със собствените си сили. Във времето сме помогнали за създаването на такива екипи и е огромна радост, че и до днес работим заедно!

Обръщайки се назад виждам още, че за това десетилетие успяхме да предложим алтернатива на пазара на труда, като стоим неизменно близо до клиентите си като истински разбиращ партньор, който предлага почтеност и безкомпромисен професионализъм.

Благодаря, разбира се, и на всичките ни партньори, превърнали се вече в наши приятели и посланици. Имаме привилегията да работим с невероятни професионалисти, да ги опознаваме, да разберем процесите, политиките, целите и стила им на работа. Сътрудничеството с тях е необятно поле на опитности, а доверието, което ни гласуват за най- чувствителната част от бизнеса им, е огромна отговорност, но и признание.

10 години след създаването на SP Audit вече достигнахме до едно различно ниво на предлагане все по-стратегически услуги. Все по-често ни търсят за подбор на ключови мениджърски позиции, а в пейрол дейностите правим анализи на разходите спрямо производствената ефективност. Днес работим и над комплексен проект за изграждане на споделен център за обработка на заплати към холдингови структури – от проектирането, съобразено със специфичността на дейностите и законодателството в различните държави, до имплементирането му и обработката на възнаграждения.

Така, по естествен път, в навечерието на нашия 10-ти рожден ден достигнахме до една стратегическа промяна в собствения ни организационен модел.

SP Audit вече разширява своите услуги чрез три отделно функциониращи дивизии – SP Solutions, SP Staffing и SP Talents. Тази нова структура на дейностите ни позволява да подобрим фокуса в комуникацията с нашите клиенти и да адресираме специфичните им нужди в отделни области.

Днес мисля много и за възможностите, и за предизвикателствата, които неизменно се откриват пред нас. Знам, че ще ги очакваме и посрещаме все така със спокойствие и увереност, като необходима промяна, защото те ни държат будни, но и ни заземяват. Добрият баланс между поетия риск, но и дозата смелост, която те вади от зоната на комфорт, гарантира дългосрочно развитие за нас и като личности, и като екип.

Вярвайте в мечтите си, в интуицията си и в хората, които стоят редом до Вас! И не забравяйте да Благодарите!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *