Статиядекември 8, 2023by SP Audit

Work hard, party harder!

Истината е, че прекарваме много време на работното си място, дори понякога повече, отколкото с членовете на семействата ни. Точно затова смятаме, че е добра идея да разнообразим ежедневието си в офиса с малки партита с увлекателни дейности.

Тази статия ще ви даде някои идеи за фирмено парти, което да се помни дълго.

Фирмените партита са традиция, която носи радост и обединява колегите.

Ето и няколко идеи за предстоящото коледно празненство:

 1. Организирайте си тематично парти – може да изберете определена тема, свързана с Коледа, като например „Питиета от всички страни на света“ или „Гетсби“. Гостите могат да облекат костюми, свързани с темата и да се забавляват според нея.
 1. Коледно караоке – организирайте караоке парти, където гостите могат да изпеят своите любими песни. Можете да подготвите списък с коледни хитове и да осигурите микрофон и озвучителна система.
 1. Коледен фото кът – поставете различни коледни реквизити в част на стаята, така че всички да могат да си правят снимки с тях. След това разпечатайте снимките и ги запазете за спомен. И разбира се споделете ги в социалните мрежи. Какво по- индивидуално от това да поздравите колегите от другите отдели или клиентите си с коледна картичка от вашият коледен фото кът.
 1. Викторина – Измислете забавни въпроси, свързани с фирмата и колегите – кой идва първи на работа, кой винаги обядва сам, кой носи само рокли. Разделете се на екипи, под формата на състезание и нека най-добрия екип спечели нещо символично и разбира се коледно.
 1. Разменете си подаръци – може да си организирате „таен Дядо Коледа“. Това може да се случи, като сложите всички подаръци на едно място и всеки да избира един или пък предварително да изтеглите име на колега, на когото да подарите нещо. Бихте могли да си определите и бюджет.

Ето и няколко идеи за подходящи подаръци за всеки:

 • Персонализирани подаръци – например коледна чаша, свещ, ключодържател, флашка, тефтер и др. – разнообразието е голямо.
 • Релаксация – например ваучер за SPA процедури, ароматерапия или масажни аксесоари.
 • За спортуващите – фитнес аксесоари, като например гривна за фитнес или пък бутилка за вода.
 • Подаръчна кошница с разнообразни деликатеси, шоколади, вино или кафе.
 • Технологични подаръци – като например безжично зарядно устройства или пък Bluetooth колонка.
 • Книги или еко-френдли подаръци – като например рециклирани бележници, бамбукови щайги или саксии.
 • Уроци или обучения – семинар, творческа работилница, или онлайн курсове, които да помогнат за личностното или професионалното развитие.
 • Благотворителни подаръци – даване на възможност служителите да изберат благотворителна организация, на която да бъде направено дарение от името на компанията.
 • Подаръци за дома – като например комплекти за готвене, декоративни чинии или форми за печене.
 • Подаръци лично изработени от всеки един в екипа – ръчно изплетен шал, макраме, сладко или конфитюр (домашно приготвен от вас), бижу от винил и др. Развихрете фантазията си. Ще се изненадате какви умения ще откриете сред колегите.
 1. Игри на коледна тематика – игрите сплотяват екипа и подобряват комуникацията между служителите. Ето няколко идеи за фирмени игри:
 • „Поетична битка“. Всеки отдел получава задача седмица преди корпоративното парти – да измисли поетична творба за екипа. Някой получава стихотворение-ода, някой получава басня, някой песен (жанр по лично усмотрение). На фирменото парти всеки от отборите ще представи творбата си и ще бъде оценен.
 • „Две истини, една лъжа“ – всеки служител трябва да каже 3 твърдения за себе си, 2 от които да са истина и една лъжа. И останалите трябва да познаят лъжата. Тази игра е интересна и дава възможност на колегите да се опознаят по-добре.
 • „Кула от спагети“ – Разделете служителите на няколко отбора (минимум по трима в отбор). Раздайте им по 20 пръчки спагети, метър хартиено тиксо и метър канап, 1 парче маршмелоу и включете таймера. Печели отбора, който изгради най-висока кула и закрепи маршмелоу отгоре за 10 мин. Тази игра тества отборния дух, стремежа за успех и нервите на участниците.
 • „Тоалетна хартия“ – Пригответе едно руло тоалетна хартия. Нека всеки си откъсне няколко парчета, по свое усмотрение. Не казвайте защо. След това помолете всеки да разкаже толкова неизвестни факта за себе си, колкото къса тоалетна хартия е взел. Започва този, който е откъснал най-много парчета хартия.

Фирмените партита са не само забавни, а и сплотяващи. Декември е идеалния момент за купон, с който фирмата да отпразнува успешната година и да се зареди с нови сили за предстоящите предизвикателства. Надяваме се, че тези идеи ще ви вдъхновят и ще създадете незабравимо коледно парти, за което да разказвате чак до другия Декември!