6 грешки на интервю, които съсипват първото впечателние за вас

Интервюто е моментът, в който трябва да направите силно впечатление на работодателя. Представяме ви няколко грешки, които може да допуснете и за които да бъдете нащрек:

1.Използвате прекалено много „Аз“.

Ако прелалено много говорите за себе си, за своите постижения и за собствения си принос на предходните си служебни места, ще демонстрирате, че се интересувате единствено от своя просперитет, а фирмите се нуждаят от хора, които умеят да работят в екип и да комуникират ефективно с различни хора. Затова, постарайте се да не използвате „аз“ прекалено често, когато разговаряте с интервюиращия ви.

2. Не задавате въпроси.

Задаването на въпроси относно самата позиция и задълженията, които предполага, показва интереса ви. Ако за Вас няма никакво значение какво се случва в компанията и как се развиват служителите ѝ, практически казвате на работодателя, че всичко, което Ви интересува, се изчерпва със заплатата, а това няма да направи добро впечатление на интервюиращия и шанса да продължите напред драстично намалява.

3. Драматизирате.

Не е необходимо да се впускате в дълги обяснения колко недооценени сте били на предходното ви работно място. Оплакването и излишния драматизъм са непрофесионални. Отношенията ви с бившия ви работодател и колеги, трябва да си останат между вас.

4. Липсва ви ентусиазъм.

Ако не покажете желание да работите за фирмата, от която сте поканени на интервю, надали ще ви бъде отправено предложение за работа. Липсата на мотивация и ентусиазъм, ще покажат на бъдещия ви работодател, че за вас работата не представлява интерес и няма да я вършите с желание, а това рано или късно ще окаже влияние и на начина, по който работите за компанията.

5. Интересувате се само от това, което фирмата може да направи за Вас.

При едно интервю за работа, е важно както вие да допаднете като кандидат на работодателя, така и на вас да ви харесат условията на работа и самата дейност. Вие трябва да помогнете на фирмата да реализира целите си, фирмата трябва да Ви помогне да постигнете кариерните си стремежи. Ако единствено се интересувате от това, което можете да получите, без да имате желание да дадете насреща, то работодателят няма да ви наеме.

6. Подготвили сте се само за отговаряне на въпроси.

Всички кандидати отговарят на въпроси, но вие може да изпъкнете, ако споделите нещо интересно за себе си. Покажете ваше портфолио,ако е ревалентно за длъжността или мостра от предходната си работа например. Намерете начин да изпъкнете, за да ви запомнят и по този начин ще увеличите шансовете си за заемане вакантната позиция.

Линк към видеото ни в YouTube: 6 грешки на интервю, които съсипват първото впечателние за вас – YouTube