5 въпроса, които пропускате да зададете по време на интервю

Интервюто за работа е двустранен процес – не само интервюиращият решава дали сте подходящи за позицията, но и самите вие си давате сметка дали това е подходящата работа за вас. За да се запознаете с компанията и особеностите обаче, е необходимо да задавате въпроси.

Ето 5 въпроса, които може би пропускате да зададете по време на интервю:

1.“Какво задържа служителите във фирмата?“

Отговорът на този въпрос ще Ви покаже предимствата на компанията, в която кандидатствате. В зависимост от отговора, който получите, ще разберете дали ще можете да се впишете във фирмената атмосфера или не.

2.“Какво бихте искали да постигне новоназначения през първите 6 месеца от работата си във фирмата?“

Когато сте наясно от какво се нуждае фирмата и какво се изисква от вас като резултати, може да наблегнете върху нужните за това умения и да се откроите като подходящ кандидат за позицията.

3.“Какво прави служителя на тази позиция успешен?“

Този въпрос показва какви са целите на работодателя. Вашата задача е да демонстрирате, че имате нужните знания и умения, за да постигнете желаните резултати.

4.“Има ли нещо, което да съм казал по време на интервюто, което Ви кара да се съмнявате, че съм подходящ за позицията?“

Ако имате куража да зададете този въпрос, той ще Ви ориентира какъв би бил резултата от интервюто. Разбира се, не винаги ще ви кажат истината в очите, но ако следите реакциите на интервюиращия, ще имате по-ясна представа дали сте подходящия кандидат и дали имате шансове да стартирате работа в компанията.

5.“Кога да очаквам резултати от настоящото интервю? Мога ли да се свържа с Вас след няколко дни по този въпрос?“

С този въпрос си спестявате чакането и чуденето дали все пак има възможност да ви одобрят за позицията. В случай, че получите отказ, бихте могли да попитате за обратна връзка относно кое е довело до това решение и съвет кое бихте могли да промените в представянето си.

Как да създадете перфектното CV, Как да се представите по-добре на интервю и още много полезни съвети, може да откриете в секция „Новини и статии“ в сайта на SP Audit.